Operationeel manager (landelijk)

Operationeel Manager

Posthuma Bouwmartken Groep B.V – Landelijk

 

Functieomschrijving

Jij bent een zelfstartende Operationeel Manager die senioriteit uitstraalt met een oplossingsgerichte instelling. Naast jouw dagelijkse taken als Operationeel Manager speel je ook een belangrijke rol binnen de onderneming waarbij je operationeel en commercieel eindverantwoordelijk bent voor een aantal bouwmarkten, tezamen jouw portfolio. Daarnaast vervul je ook een rol binnen onze onderneming op het gebied van de operationele ontwikkelingen samen met je collega’s. Operationeel Manager is een uitdagende en verantwoordelijke rol waarbij je samen met ons gaat werken aan het verder professionaliseren van onze organisatie die volop in ontwikkeling is.

Wat ga je doen als Operationeel Manager?

Als Operational Manager rapporteer je aan de Directeur. Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de operatie van een aantal toegewezen bouwmarkten. Je bent een proactieve sparringpartner voor onze bouwmarktmanagers en assistent bouwmarktmanagers op de vlakken operatie en commercie. In deze functie geef je direct leiding aan een aantal bouwmarktmanagers en neem je deel aan het wekelijks operationeel overleg op het servicekantoor.

Primaire focus ligt op het realiseren en optimaliseren van de gewenste resultaten binnen de bouwmarkt exploitaties.

Je houdt zicht op de resultaten en schept de juiste randvoorwaarden om optimaal te kunnen presteren. Je bent zo nauw betrokken bij de operatie en draagt zorg voor een continue verbetering en optimale afstemming van de wensen van de klant en de mogelijkheden van de organisatie. Je vertaalt de bedrijfsdoelstellingen naar de operationele organisatie en draagt zorg voor het verder professionaliseren en structureren van de werkwijzen en procedures. Klantgerichtheid staat bij de Posthuma Bouwmarkten Groep B.V. centraal. Dat betekent dat we een zekere mate van flexibiliteit verwachten. Het stellen van de juiste prioriteiten op basis van de kennis van dat moment is soms uitdagend en vraagt om een voortdurend goed inzicht in de actuele situatie en besluitvaardigheid daarmee de verder gelegen doelstellingen niet uit het oog verliezend.

Je draagt zorg voor de uitvoer van mogelijke projecten binnen de bouwmarkten waar jij de verantwoordelijkheid voor draagt. Je bent de motivator en inspirator van je team en draagt bij aan verdere persoonlijke ontwikkeling van de bouwmarktmanagers.

De organisatie is net als andere retailers voortdurend in verandering om verder te verbeteren en de klant voor ons te winnen.

 

Functie-eisen

Wat vragen we van je als Operationeel Manager?

 • HBO+/WO werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring waarvan minimaal 2 jaar in een soortgelijke functie in een operationele/commerciële omgeving;
 • gedegen kennis van het werkgebied en de ontwikkelingen daarin. Dus zowel op het vlak van retail, operations en commercie. Wil vernieuwend daarin bezig zijn;
 • ervaring met het op basis van creëren en borgen van een continue verbetercultuur;
 • aantoonbare leiderschapsvaardigheden, vermogen om op een gepassioneerde, inspirerende en professionele wijze leiding te geven. Goede balans tussen ruimte geven en zicht blijven houden op goed verloop van de organisatie;
 • klant- en resultaatgericht, gestructureerd, zelfstandig, pragmatisch, flexibel, empathisch, besluitvaardig;
 • van nature positief en ondernemend ingesteld, in staat om zaken eenvoudig en doorzichtig te maken;
 • effectieve communicatieve vaardigheden;
 • goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij je als Operationeel Manager?

In de rol van Operationeel Manager bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde retailomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van de Posthuma Bouwmarkten Groep B.V. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waar we je in zullen begeleiden en coachen. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 8% vakantiegeld
 • Pensioenregeling
 • Auto, gebruik privé

 

Sollicitatieprocedure

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!

Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Nico Posthuma, via nico.posthuma@posthumagroep.nl . Nico legt je graag uit wat de functie Operationeel Manager omvat en hoe het is om je loopbaan te starten bij de Posthuma Bouwmakten Groep B.V. Om direct solliciteren maak dan gebruik van het volgende e-mailadres: sollicitatie@posthumagroep.nl

Posthuma Bouwmarkten Groep B.V. hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma’s en identiteitsbewijs te zien krijgen.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bedrijfsprofiel

Waar kom je te werken als Operational Manager?

Als exploitant van 21 KARWEI en 5 GAMMA-bouwmarkten is de Posthuma Bouwmarkten Groep B.V. een landelijke speler en daarmee tevens een belangrijke franchisenemer van lntergamma BV te Leusden. lntergamma BV exploiteert de franchiseformules KARWEI en GAMMA.

De Posthuma Groep B.V. is ontstaan uit een bouwbedrijf dat in 1972 is opgericht door dhr. Posthuma. In 1982 werd de eerste bouwmarkt geopend in Scharnegoutum. Deze “Bouwmarkt 82″ is de voorloper van de huidige KARWEI te Sneek. Het servicekantoor is eveneens geïntegreerd in de KARWEI te Sneek.